Rasinformatie Ragdoll

Wat is het karakter van een Ragdoll?
Ragdolls zijn zeer sociale katten. Ze zijn zachtaardig, goed gemutst, vredelievend en leergierig, maar ze zijn vooral dol op knuffelen en spelen. Ze gaan hun baasje het liefst iedere stap achterna. Daarom zijn het ook wel honden in kattenkleren.

De Ragdoll-kat is groot, krachtig en imposant met onderscheidende markeringen. De kat is uiterst ontspannen en rustig. Diepblauwe ogen wat prachtig is om te zien.
De vacht van de Ragdoll is zijdezacht.

Er zijn 3 verschillende aftekeningen bij de Ragdoll.

De Colourpoint:

Points, dat wil zeggen: masker, oren, poten en staart zijn gekleurd. Lichaamskleur is lichter, namelijk crèmekleurig. De borst is meestal lichter dan de rest van het lichaam. Er zijn Colourpoints met en zonder buikvlek. Een buikvlek is toegestaan, maar niet gewenst. Een Colourpoint mag absoluut geen wit hebben

Seal
Blue

De mitted:

Mitted betekent gehandschoend. Bij een mitted zijn de points gekleurd. Maar ze onderscheiden zich duidelijk van de Colourpoint; de voorpoten hebben witte handschoentjes en de achterpoten witte laarsjes. Kin en borst zijn wit. Van de kin tot aan de staartinplant loop een witte streep, de zogenaamde buikstreep. Sommige Mitteds hebben een witte bles op hun neus. Lichaamskleur is crèmekleurig.

Seal
Seal
Blue

 

De bicolour:

Bicolour heeft een omgekeerde witte V op de kop, van het voorhoofd loopt lijn binnen de buitenste ooghoeken over de wangen en gaat over in het wit van de kraag. De voorpoten zijn wit tot aan de ellebogen en de achterpoten tot aan de lijn van de staartaanzet tot de knie.  De rug is een tint lichter van de points (staart en oren) en mag witte vlekken bevatten. Geheel witte voorpoten verdienen de voorkeur.Het neusleertje en de voetzooltjes zijn roze.

Seal

 

Ragdoll kittens worden wit geboren, na ongeveer 1-3 weken ga je de kleur zien. Het kan wel tot het vierde jaar duren eer de Ragdoll volledig is uitgekleurd en uitgegroeid.

De ragdoll kan je in 6 kleuren tegenkomen, namelijk:

  • Seal, donkerbruin, buine zwarte points
  • Chocolate, chocolade kleur verdunning van seal
  • Blue, staalblauw, voetleertjes zijn grijs.
  • Lilac, heel licht blue, paarsachtige gloed verdunning van blauw
  • Red, rode points tortie bij poezen
  • Cream, verdunning van red, is lichter van kleur.